Γ.Π.Α.

Επικοινωνία

Αιτήσεις - Οδηγίες

Ιστολόγια

Φόρουμ

Ανακοινώσεις

Το ιστολόγιο του χρήστη Σταύρος Αλεξανδρής

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΞΟΥΣΊΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΊ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ?

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο για τη διαχείριση ολόκληρου του πλανήτη στη Σύνοδο Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη που θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 25 Σεπτεμβρίου έως 27 Σεπτεμβρίου. Μερικοί από τους μεγαλύτερους «κατευθυνόμενους» εξουσιαστές του πλανήτη, όπως για παράδειγμα ο Πάπας Φραγκίσκος, θα μιλήσουν σε αυτή τη σύνοδο κορυφής. Αυτή η νέα βιώσιμη ατζέντα επικεντρώνεται στην ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ , αλλά επίσης με ειδικά θέματα όπως η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, η ΓΕΩΡΓΙΑ, η ΕΚΠΑΙΙΔΕΥΣΗ και η ισότητα των φύλων.
Για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής της «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΥΣΗΣ », η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι η ιδανική ομπρέλα, επειδή ακριβώς για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ με κάποιο τρόπο. Η φράση «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ» μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Έτσι για εκείνους που ανησυχούν για την αυξανόμενη δύναμη του ΟΗΕ, αυτή η Σύνοδος Κορυφής του Σεπτεμβρίου είναι κάτι για να κρατά σε εγρήγορση.
Όπως αναφέρει ο Michael Snyder:
«Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει μια τέτοια προσπάθεια να προωθήσουμε μια σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, και αυτό το νέο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι κυριολεκτικά ένα πλαίσιο για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ».
Αναρωτιέμαι, το βαθμό αντίληψης όλων αυτών που κατευθύνουν την Χώρα μέσα από το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης τύπου Βρυξελλών.

Η συνέχεια θα δοθεί τον Δεκέμβριο στο Παρίσι.