Γ.Π.Α.

Επικοινωνία

Αιτήσεις - Οδηγίες

Ιστολόγια

Φόρουμ

Ανακοινώσεις

Ιστολόγια

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΞΟΥΣΊΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΊ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ?

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο σχέδιο για τη διαχείριση ολόκληρου του πλανήτη στη Σύνοδο Κορυφής για την Αειφόρο Ανάπτυξη που θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 25 Σεπτεμβρίου έως 27 Σεπτεμβρίου. Μερικοί από τους μεγαλύτερους «κατευθυνόμενους» εξουσιαστές του πλανήτη, όπως για παράδειγμα ο Πάπας Φραγκίσκος, θα μιλήσουν σε αυτή τη σύνοδο κορυφής. Αυτή η νέα βιώσιμη ατζέντα επικεντρώνεται στην ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ , αλλά επίσης με ειδικά θέματα όπως η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, η ΓΕΩΡΓΙΑ, η ΕΚΠΑΙΙΔΕΥΣΗ και η ισότητα των φύλων.
Για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής της «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΥΣΗΣ », η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι η ιδανική ομπρέλα, επειδή ακριβώς για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ με κάποιο τρόπο. Η φράση «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ» μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Έτσι για εκείνους που ανησυχούν για την αυξανόμενη δύναμη του ΟΗΕ, αυτή η Σύνοδος Κορυφής του Σεπτεμβρίου είναι κάτι για να κρατά σε εγρήγορση.
Όπως αναφέρει ο Michael Snyder:
«Ποτέ άλλοτε δεν έχω δει μια τέτοια προσπάθεια να προωθήσουμε μια σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, και αυτό το νέο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι κυριολεκτικά ένα πλαίσιο για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ».
Αναρωτιέμαι, το βαθμό αντίληψης όλων αυτών που κατευθύνουν την Χώρα μέσα από το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης τύπου Βρυξελλών.

Η συνέχεια θα δοθεί τον Δεκέμβριο στο Παρίσι.

απόφαση φοιτητικού συλλόγου 30/10/2013

Η αρχή έγινε, ο σύλλογος φοιτητών του ΓΠΑ μπήκε στο χορό των κινητοποιήσεων την ώρα που όλη η τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται σε αναβρασμό ενάντια στην επίθεση που δέχεται. Είναι η 9 εβδομάδα απεργίας των διοικητικών, ενώ σχεδόν όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας βρίσκονται υπο κατάληψη. Ήρθε η ώρα για το φοιτητικό κίνημα να συνδεθεί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα με την απεργία στις 6 Νοέμβρη, ώστε αυτή να αποτελέσει ταφόπλακα για την κυβερνητική πολίτικη. Η φετινή 17 Νοέμβρη να είναι μια νέα εξέγερση ενάντια στη συνολικότερη έξαρση της επίθεσης που βιώνουμε από τη μεριά του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών (κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ) σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας στην εργασία, τις σπουδές, τις δημοκρατικές ελευθερίες και συνολικά στην ζωή.

• Η σχέση κυβέρνησης-χρυσής αυγής και η θεωρία των δύο άκρων

Για να προωθηθεί η συγκεκριμένη πολιτική, μιας που το success story έγινε epic fail, τα αστικά επιτελεία αναπαράγουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και επιστρατεύουν τη θεωρεία των 2 άκρων. Κάτω από το βάρος της ανάγκης του "αστικού τόξου" να «προστατευθεί» από το κόστος της ανοχής, υποστήριξης και ενίσχυσης που για χρόνια πρόσφεραν οι μηχανισμοί του κράτους (δυνάμεις καταστολής, ΕΥΠ, δικαιοσύνη), επιχειρηματίες και οι κυρίαρχες μνημονικές πολιτικές δυνάμεις στο φασιστικό τέρας, η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον στο ίδιο της το παιδί. Οι φασιστικές ομάδες και γενικότερα το παρακράτος αποτελούν βασική εφεδρεία του συστήματος και πλέον απλά θα χρησιμοποιηθούν σε άλλο ρόλο.
Η κυβέρνηση μετά τις συλλήψεις βγαίνει ως ο βασικός υποστηρικτής της ομαλότητας και της «κοινωνικής ειρήνης». Εντείνει την ακροδεξιά ρητορεία της και θεσπίζει νομικά πλαίσια στο όνομα της “τάξης και ασφάλειας” , όπου ποινικοποιούν το λαϊκό κίνημα και της μορφές πάλης που παραδοσιακά έχει υιοθετήσει, όπως οι καταλήψεις, οι απεργίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Με την γνωστή θεωρία των δύο άκρων ταυτίζει αυτό το κίνημα με τους μαχαιροβγάλτες δολοφόνους χρυσαυγίτες. Ταυτίζει τις δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και γενικότερα το κεφάλαιο, με τις δυνάμεις που ξετρυπώνει το σύστημα όταν τα βρίσκει σκούρα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν και συγκρούονται δύο άκρα. Το ένα είναι οι δυνάμεις της εργασίας που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή και για δημοκρατικές ελευθερίες. Το άλλο άκρο είναι οι δυνάμεις του κεφαλαίου που χτίζουν ένα κόσμο κοινωνικού κανιβαλισμού και τρομοκρατίας, και μιζέριας για το λαό.
Να τελειώνουμε με τον φασισμό, και το σύστημα που τον γεννά. Να πετάξουμε έξω από συνδικάτα, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές τους φασίστες, με βαθύ πολιτικό αγώνα και αποφασιστική κινητοποίηση. - Καμία ανοχή στη θεωρία των «δύο άκρων» - Η αντιφασιστική πάλη πρέπει να ενταθεί και να συνδεθεί με το συνολικό αγώνα για την ανατροπή της επιδρομής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

• Γ.Π.Α. -Το Πανεπιστήμιο στο στόχαστρο

Όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και ειδικότερα στο Γεωπονικό, η κατάσταση είναι καυτή. Το καλοκαίρι το πανεπιστήμιο διασπάστηκε σε 2 σχολές την σχολή Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης με τα τμήματα της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, της Βιοτεχνολογίας και της Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και την σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος με τα τμήματα της Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής και Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων. Η αλλαγή αυτή αποδεικνύει την κατεύθυνση για την παιδεία που έχει κυβέρνηση, η ΕΕ και οι μεγάλες βιομηχανίες, η οποία είναι η βίαιη επιχειρηματικοποίηση των ανωτάτων ιδρυμάτων μέσα απ’ την αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών. Συμφωνα με δηλωσεις του Σαμαρα η βιομηχανια τροφιμων αποτελει βασικο πυλωνα του ελληνικου καπιταλισμου, βλέπουμε λοιπόν το ότι οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών αυτών των τμημάτων του Γεωπονικού, κινούμενες στην κατεύθυνση αυτή, δημιουργούν άκρως ευνοϊκές καταστάσεις για τις βιομηχανίες τροφίμων, καθώς τους παράγουν απευθείας εξειδικευμένο και φτηνό εργατικό δυναμικό, καθώς και αποκλειστική επιστημονική έρευνα προς εκμετάλλευση. Οι αλλαγές δηλαδή του προγράμματος σπουδών συμβαδίζουν με τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο. Λογικό, εφόσον τα προγράμματα σπουδών πλέον όχι μόνο κατευθύνονται βάση των αναγκών της αγοράς, αλλά πολλές φορές καθορίζονται και από στυγνούς εκπροσώπους της, όπως επιχειρηματίες και βιομήχανους. Όλοι αυτοί δεν θέλουν να αποφοιτούν απ’ τα ιδρύματα ολοκληρωμένοι επιστήμονες με σφαιρική γνώση πάνω στο αντικείμενό τους, αλλά απόφοιτοι με μερικές σκόρπιες γνώσεις σε κάποιον υπερεξειδικευμένο τομέα, με «κουτσό» πτυχίο και περιορισμένο εύρος αναζήτησης δουλειάς στην ήδη εφιαλτική αγορά εργασίας(60% στους νέους). Δεν είναι τυχαίο ότι στη πρώτη σχολή δεν θα δίνεται γεωπονικό πτυχίο στους αποφοίτους της Υποψήφιοι εργαζόμενοι που θα δέχονται να εργαστούν με σκυμμένο κεφάλι για 200 € και να λένε και ευχαριστώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτά τα τμήματα το πτυχίο γεωπόνου είναι που τους έδινε μια δυνατότητα εύρεσης εργασίας σχετική με το αντικείμενο. Επίσης υποβαθμίζεται συνολικά το πτυχίο του γεωπόνου, καθώς οι παλιοί απόφοιτοι των τμημάτων αυτών θα έχουν πτυχίο μιας σχολής που ουσιαστικά έχει καταργηθεί, με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα.
Επίσης πριν ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 1700 απολύσεις εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι απολύσεις των εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΑΧ, οι οποίοι καλύπτουν πολύ σημαντικά πόστα στη λειτουργία των Ιδρυμάτων, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η κυβέρνηση όμως προχωρά και σε δεύτερο κύμα απολύσεων που εμπεριέχει μέλη ΔΕΠ και διδακτικού προσωπικού. Εδώ να σημειωθεί ότι, παρόλο που σε πρώτη φάση δεν υπάρχουν απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στο γεωπονικό, αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί με το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση τον Γενάρη για να συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο. Η λειτουργία ή η υπολειτουργία πολλών σχολών και τμημάτων είναι αβέβαιη, αφού δε θα υπάρχουν ούτε το διδακτικό προσωπικό ούτε και οι απαραίτητες υπηρεσίες για τη λειτουργία των σχολών. Αναμενόμενη είναι η υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών και η χειροτέρευση της φοιτητικής καθημερινότητας, με το κόστος να πέφτει στους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και η διάλυση της παιδείας είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των εκάστοτε συμμάχων τους (ΛΑΟΣ-XA-ΔΗΜΑΡ), που ψήφισαν και εφαρμόζουν τους νόμους Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου και το «Σχέδιο Αθηνά» . Με αυτά δεδομένα και το Γεωπονικό, όπως όλα τα ιδρύματα, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις βασικές του λειτουργίες, όπως τα εργαστήρια, τα μαθήματα, οι γραμματείες και ένα σωρό άλλες λειτουργίες. Ήδη τα 3 μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά. Γι αυτό πρέπει να υπάρχει αφύπνιση και αγωνιστική διάθεση από τώρα, ώστε εκ των προτέρων να καταφέρουμε να αποτρέψουμε τις καταστάσεις που θα μας χτυπήσουν την πόρτα.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ελάχιστη χρηματοδότηση, ανοίγουν το δρόμο για δίδακτρα, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, για διαγραφές φοιτητών καθώς ο «υπερπληθυσμός» τους δεν θα χωράει στις σχολές. Τέλος, για την είσοδο ιδιωτών και εταιρειών, που θα έρθουν να στελεχώσουν τις κενές θέσεις, επιβάλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν ετοιμάσει, επεμβαίνοντας, όπως έχει προαναφερθεί, στα προγράμματα σπουδών και στο αντικείμενο των μαθημάτων, ώστε να είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πανεπιστήμιο μας, όπου στο συμβούλιο διοίκησης του υπάρχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχανιών Τροφίμων, καθώς και της Friesland, τεράστιας πολυεθνικής στον τομέα των τροφίμων. Ακόμα, δεν είναι τυχαίο το ότι τα 3 Ιδρύματα από τα οποία σε πρώτη φάση απολύονται εργαζόμενοι(ΕΚΠΑ,ΕΜΠ,ΑΠΘ) είναι όλα παραγωγικά για το κεφάλαιο. Σαν συνέχεια σε όλη αυτή την επίθεση θελουν να διαλύσουν και κάθε έννοια φοιτητικής μέριμνας και παροχών καθώς μπαίνουν περαιτέρω οικονομικά κριτήρια στη σίτιση, εστίες κλείνουν και όσες παραμένουν αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω υποχρηματοδότησης, καταργείται όλο και περισσότερο ο δωρεάν χαρακτήρας των συγγραμμάτων.

• Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Στα πλαίσια αυτής της ολομέτωπης επίθεσης η απάντηση θα πρέπει να είναι μαζική, οργανωμένη και ανυποχώρητη. Να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους, να γίνουν κύτταρα πολιτισμού και αντίστασης που θα συσπειρώνουν τη νεολαία στο όραμα μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης της λογικής του κέρδους. Μέσα από τον φοιτητικό μας σύλλογο να παλέψουμε κόντρα στις λογικές του απομονωτισμού, της ανάθεσης, του ανταγωνισμού, του φασισμό (και του συστήματος που τον γεννά). Σε αυτή τη λογική δε θέλουμε συλλόγους νεκρούς με Δ.Σ. και προεδρεία και μέλη θα αποφασίζουν για τους φοιτητές αλλά ένα σύλλογο ζωντανό, μέσα από διαδικασίες βάσης.
Είναι ανάγκη όσο πότε να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης και στο πεδίο της ταξικής πάλης να συσπειρωθούν σε ένα ευρύτερο μέτωπο για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Αναπόσπαστο στοιχείο αυτού του αγώνα πρέπει να είναι η οικοδόμηση σχέσεων αντιπαραθετικών με τις κυρίαρχες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει θέση μάχης. Συμβαδίζουμε με τον αγώνα τον διοικητικών, των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων κλάδων όχι γιατί είμαστε αφηρημένα αλληλέγγυοι μαζί τους. Αγωνιζόμαστε δίπλα τους γιατί είναι αναγκαίο να δοθεί απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και γιατί είναι σημαντική ευκαιρία να καταφέρουμε να χτυπάνε όλα τα σφυριά στο ίδιο σημείο. Διαμηνύουμε ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολες για τη κυβέρνηση.
Παλεύουμε για μόρφωση, όχι τις μισές πληροφορίες που οι επιχειρηματίες θέλουν να μας βάλουν στο κεφάλι για να γίνουμε φτηνά εργατικά πιόνια. Διεκδικούμε σφαιρική γνώση πάνω στο αντικείμενο μας, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματιών. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτούμε ενιαίο γεωπονικό κορμό σε όλα τα τμήματα, ενιαίο πτυχίο και δικαιώματα γεωπόνου. Παλεύουμε για σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Παλεύουμε για ελευθερία, σε όλες της τις μορφές, από την ελευθερία του λόγου μέχρι την ελευθερία στις καθημερινές επιλογές σε θέματα διαβίωσης, την στιγμή που το δικαίωμα αυτό κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ. Δεν γινόμαστε δέσμιοι κανενός!
Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα ρθει η σειρά μας. Δεν διακυβεύεται απλά μια λίγο χειρότερη καθημερινότητα στις σπουδές μας. Διακυβεύεται αν αύριο θα μπορούμε να συνεχίσουμε να σπουδάζουμε, να εργαζόμαστε σαν σκλάβοι όταν θα κάνουμε διάλειμμα από την ανεργία, ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης, αν η κυβέρνηση και η τρόικα θα μπορέσουν να ισοπεδώσουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμά μας.
Είναι η ώρα για το φοιτητικό κίνημα να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, οι μάχες που έρχονται με τη απεργία στις 6 Νοέμβρη αλλά και η 17 Νοέμβρη να αποτελέσουν αρχή μιας νέας πραγματικότητας! Να φτιάξουμε ένα κινηματικό χείμαρρο που θα προκαλέσει βαθιά ανωμαλία στην κυβερνητική ομαλότητα μέχρι τη πτώση της, είναι ο μόνος δρόμος για απαλλαγούμε από κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλεται. Με μαχητικό συντονισμό από τα κάτω κόντρα στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Με ανατρεπτικό περιεχόμενο στον αγώνα και ριζοσπαστικές μορφές πάλης. Για να μπει –επιτέλους- φρένο στα σχέδιά τους! Να διαμηνύσουμε ότι δε θα δώσουμε ούτε 1 ευρώ για τις σπουδές μας, για τη στέγαση τη σίτιση και τα συγγράμματα. Να παλέψουμε, από κοινού με τους εργαζομένους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
• ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
• ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.
• Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις σε ΣΟΥΔΑ και ΑΚΤΙΟ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ - ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, μπλοκάρισμα κάθε προσπάθειας εφαρμογής του.
• Καμία εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά»
• Κανένας εργαζόμενος του Πανεπιστημίου σε εφεδρεία.
• Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς.
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο! Διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
• Ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών και την πειθάρχηση των φοιτητών. Όχι στα μαζικά κοψίματα!
• Καμία άδεια σε κολέγιο-ΚΕΣ, να παρθούν πίσω όσες δόθηκαν. Να ληφθεί μέριμνα για τους αποφοίτους. Να σταματήσει κάθε διαδικασία νομιμοποίησης και ισοτίμησής τους. Όχι στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05.Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρ.16 ή παράκαμψής του.
• Καμία σκέψη για αξιολόγηση σε κανένα τμήμα. Φοιτητικός και εργατικός έλεγχος σε πανεπιστήμιο και εκπαίδευση
• Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολώνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο
• ΟΧΙ στην στράτευση στα 18. Καμία εμπλοκή σε αποστολές εκτός συνόρων καμία αγορά όπλων. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων.
• Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την περαιτέρω ελαστικοποίηση τους με πρόσχημα την κρίση.
• ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• Άμεση κατάργηση των τρομονόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
• Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες.
• Πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες-πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά, θρησκευτικά- Άσυλο σε όποιον το ζητήσει. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ.
• Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας. Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ. Έξω οι σύγχρονες «δυνάμεις κατοχής» από το κέντρο της Αθήνας.
• Παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων και των συνενόχων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των δολοφονημένων μεταναστών, των δολοφονικών επιθέσεων σε αγωνιστές.
• Κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α – κατάργηση της κρατικής της χρηματοδότησης – άμεσα άρση ασυλίας όσων βουλευτών της εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις
• Τέρμα στην κρατική στήριξη και συνενοχή. Αποκάλυψη, σύλληψη, εκδίωξη από τις θέσεις τους και δικαστική τιμωρία όλων όσων συνεργάστηκαν σε εγκληματικές πράξεις μέσα από την αστυνομία, το στρατό, το δικαστικό σώμα και τη δημόσια διοίκηση. Την αποκάλυψη και ανάλογα, τιμωρία των συνεργών τους στα μέσα ενημέρωσης και στον εφοπλιστικό, τραπεζικό και «επιχειρηματικό κόσμο» που χρηματοδοτούν κρυφά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις.
• Αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση. Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς.
• Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, όχι για τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τις στρατιωτικές επιδρομές.
• Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.
• Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
• Καμία συγχώνευση-κλείσιμο ΑΕΙ-ΤΕΙ- σχολείων- νοσοκομείων.
• Όχι στο κλείσιμο των εστιών και το ξεπούλημα τους. Ανέγερση φοιτητικής εστίας στο ΓΠΑ.
• Καμιά απόλυση διοικητικών υπαλλήλων του Γεωπονικού και των άλλων ιδρυμάτων. Αντίθετα προσλήψεις άμεσα στις θέσεις που υπάρχει πρόβλημα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
• κατάληψη της σχολής την Πέμπτη και Παρασκευή 31-1/10
• συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης αμέσως μετά τη συνέλευση
• νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 4/10
• συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία τη Πέμπτη 31/10
• συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων μετά τη πορεία
• Κάλεσμα αγώνα προς όλους τους υπολοίπους συλλόγους του ΓΠΑ

Stefopoulou Angeliki

Mrs. Angeliki Stefopoulou
Agricultural University of Athens
Department of Natural Resources Management and Agricultural Engineering
75, Iera Odos str.
118 55 Athens
E-mail: astefopoulou@aua.gr

Agricultural Engineer from the Agricultural University of Athens (AUA), Department of Natural Resources Management and Agricultural Engineering (1998-2003).
Msc in Geoinformatics from the National Technical University of Athens (NTUA) (2003-2005).
PhD candidate in “Design and Management of Irrigation Networks” at Agricultural University of Athens (AUA) (2008 and onwards).

Selected European and National research projects in which she has participated:
 Reformation of Local Organizations of Land Reclamation in the Prefecture of Hleia (General Organization of Land Reclamation of Pineios – Alfeios), Western Greece region (National Project).
 Integrated water management of Mediterranean phosphate mining and local agricultural systems – ELMAA (INCO - No 015410).
 Co-ordination Action for Autonomous Desalination Units Based on Renewable Energy Systems – ADURES (INCO MPC –1–50 90 93).
 Calculation of the eligible hectare and preparation of the Land Parcel Identification System - LPIS 2004 (National Project).
 Development of a Geographic Information System for the cultivation of olive trees and vines, Greece (National Project).

Selected Publications in conferences and journals:
 Soulis K., Dercas N., Bru K., Graveline N., and Stefopoulou A. (2010). Development of a Decision Support System (ElmaaDSS) for the integrated water management of Mediterranean phosphate mining areas. In Proc. of International Environmental Modelling and Software Society (iEMSs), 2010 “International Congress on Environmental Modelling and Software Modelling for Environment’s Sake”, Ottawa, Canada.
 Stefopoulou A. and Dercas N. (2009). Mathematical models for the hydraulic analysis of pressurized irrigation networks. In Proc. Of the common conference ΕΥΕ & ΕΕΔΥΠ «Integrated water resources management under climate changes». Volos, 27-30 May 2009, pp. 781-788 (in Greek).
 Stefopoulou, A., Soulis, K., Papapetrou M., Kyritsis, S., Epp, C., (2008). Institutional and policy framework analysis in relation to the application of autonomous desalination systems, Greece, Desalination, Vol. 220, pp: 455–467.
 Stefopoulou A., Dercas N., Diamantopoulos E., Jellali S., Soulis K. (2008). Investigation of the environmental risk from phosphate slime disposal using hydrodynamic modeling. In: Proc. Of the 8th International Hydrogeological Conference, Athens, Greece.