Επίσης η εργασία του Καθηγητή του Γ.Π.Α. κ. Μ. Πολυσίου και του Επ. Καθηγητή κ. Π. Ταραντίλη με τίτλο (Antioxidant Flavonoids Bind Human Serum Albumin) η οποία δημοσιεύθηκε στο (Journal of Molecular Structure Volume 798, Issue 1-3, October 2006, Pages 69- 74), κατατάχθηκε δεύτερη σε αναγνω σιμότητα εργασία του διαδικτυακού τόπου SCIENCE DIRECT για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2007 στο γνωστικό αντικείμενο της Βιοχημείας, Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας.
Το Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του Γ.Π.Α. βραβεύθηκε στις 15 Μαΐου 2009, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τον συντονισμό του Προγράμματος (Leonardo da Vinci) με τίτλο (Vocational training on plant micropropagation with emphasis on the use of biotechnological methods). Το συγκεκριμένο έργο, στο οποίο συμμετείχαν εννέα φορείς από τέσσερις χώρες, είναι το μοναδικό παγκόσμιο διαδικτυακό εργαλείο εκπαίδευσης στη γεωπονική βιοτεχνολογία. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε, διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, καθώς και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση http://mmlab.ceid.upatras.gr/micropropagation.
Το Βραβείο Εμμ. Μπενάκη της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκε κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της 30ης Δεκεμβρίου 2008 στον Καθηγητή Ανδρέα Καραμάνο, πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την επιστημονική του Μονογραφία «Αξιολόγηση 20 εγχώριων πληθυσμών μαλακού και σκληρού σιταριού για την αντοχή τους στην ξηρασία». Το πολυσέλιδο αυτό έργο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα με εκτεταμένη περίληψη στα ελληνικά, είναι προϊόν εξαντλητικής μελέτης και μακροχρόνιου πειραματισμού σε συνθήκες αγρού από ερευνητική ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου υπό την επιστημονική καθοδήγηση του διακεκριμένου Καθηγητή και συνιστά συμβολή σε διεθνές επίπεδο λόγω του ολοκληρωμένου και καινοτόμου τρόπου προσέγγισης του προβλήματος εκτίμησης της αντοχής καλλιεργειών στην ξηρασία. Ο εντοπισμός εγχώριων πληθυσμών σιταριού με αξιοσημείωτη αντοχή στην ξηρασία αποτελεί πολύτιμο εύρημα για τη δημιουργία νέων ποικιλιών σιταριού, του βασι- κότερου γεωργικού προϊόντος, προσαρμοσμένων να παράγουν κάτω από συνθήκες έλλειψης νερού. Με την εργασία αυτή ο κ. Καραμάνος και οι συνεργάτες του κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την προσπάθεια εξοικονόμησης νερού, του ανεκτίμητου αυτού φυσικού πόρου, που θα περιορίζεται όλο και περισσότερο τα προσεχή χρόνια λόγω της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της επερχόμενης αλλαγής του κλίματος.